Jednou z vecí potrebných pre prosperitu firmy sú dobré vzťahy medzi zamestnancami. Tie možno utužovať rôznymi teambuildingmi. Lenže tie sa konajú raz za čas. Ako teda podporiť vzájomnú interakciu zamestnancov a utužovanie ich vzťahov na dennej báze?
No predsa firemnou kuchynkou! Áno, firemná kuchynka je miestom, kde zamestnanci trávia spoločný čas a vedú neformálne rozhovory netýkajúce sa práce. Čo by v nej ale nemalo chýbať?
Spotrebiče a dostatok úložného priestoru a aj priestor na prípravu občerstvenia
Ako v každej kuchyni aj vo firemnej kuchynke sú dôležité spotrebiče. Ktoré by v nej nemali chýbať? V prvom rade chladnička (prípadne aj s mrazničkou) na skladovanie potravín. Na ich prihrievanie potom mikrovlnka a prípadne aj praktická dvojplatnička.
Samozrejmosťou sú varná kanvica a kávovar, ku ktorému nesmie chýbať zásoba lahodnej kávy pre firmy. A medzi základ patrí aj umývačka riadu.
Vedieť, ktoré spotrebiče budú súčasťou firemnej kuchynky, je dobré už pri jej zriaďovaní. Bude tak možné jej veľkosť prispôsobiť počtu spotrebičov a zaručiť, že ostane priestor aj na dostatočne veľkú plochu na prípravu občerstvenia.
Samozrejme, okrem toho musí byť aj vo firemnej kuchynke dostatočný úložný priestor na všetko potrebné kuchynské vybavenie. A taktiež netreba zabudnúť na vybavenie samotné, ktorého množstvo pochopiteľne závisí od počtu zamestnancov.
Mimochodom, pri výbere materiálu, z ktorého bude firemná kuchynka, je dobré dbať na odolnosť a jednoduchosť údržby, keďže bude frekventovane využívaná.
Zásoby, dostatok miest na sedenie a možnosť triediť odpad
Už sme spomenuli, že v každej firemnej kuchynke by nemala chýbať zásoba dobrej kávy. Veď pre niektorých zamestnancov je káva nevyhnutnou súčasťou každého pracovného dňa. Samozrejme, nie je to len o káve.
Vhod príde aj zásoba čaju, mlieka a taktiež cukru, medu, soli, či korenia. Alebo dokonca zabezpečíte pre zamestnancov rôzne formy občerstvenia zdarma?
Vybavenie na prípravu občerstvenia by sme mali, ale aby si ho zamestnanci mohli vychutnávať spoločne a utužovať tak vzťahy, je potrebný aj dostatok miest na sedenie, či už v podobe klasických jedálenských stoličiek a jedálenských stolov, alebo v podobe priestorovo „kompaktnejšej“ alternatívy, ktorou je barový pult a barové stoličky.
A čo s kuchynským odpadom? Jednoznačne sa ho treba zbavovať ekologicky, takže vo firemnej kuchynke nesmie chýbať viacero košov na efektívne triedenie odpadu. Aj takto si môžete budovať imidž ekologicky zmýšľajúcej firmy.
- Zdroj obrázka: Pixel-Shot / Stock.adobe.com