Tak isto ako si vychutnávame pokrmy v reštaurácii alebo doma, tak isto by sme sa mali zamerať na pitie kvalitných nápojov. Keď už sa k vám dostane kvalitný Ruský Štandard či Vodka Beluga, je dobré vedieť, ako ju servírovať.
Základom každej vodky je kvalitná prefiltrovaná voda, napríklad z ľadovcového jazera Ladoga.
Podľa znalcov, by sa vodka mala piť tak, ako každému chutí. Neporovnávať ju s konzumáciou whisky alebo rumom.
Čo je ale dôležité predtým, ako sa vodka začne piť je jej teplota. Podľa odborníkov, sa konzumovateľ pri mrazenej vodka ochudobňuje o jej zážitok.
“Väčšina preferuje vodku bez vône a chute pred tou neutrálnou, ktorá priznáva svoj pôvod a chuť sladu, melasy či obilia. No koniec koncov po nej túži a následne ju hľadá a kompenzuje pivom, paradajkovou šťavou, či kaviárom.”