Kúpele Rajecké Teplice sú medzi klientelou známe a obľúbené nielen svojimi liečebnými a wellness procedúrami, ale aj luxusným ubytovaním a vyhlásenou kuchyňou.
Snaha majiteľov preniknúť medzi európsku kúpeľnú elitu je podporená kvalitnou gastronómiou. Vlani otvorenému luxusnému štvorhviezdičkovému kúpeľnému hotelu APHRODITE PALACE dominuje veľkolepá štýlová lobby a reštaurácia s open konceptom pre 205 osôb, zdobená talianskym a indickým mramorom, ónyxom, 24-karátovým zlatom, vzácnymi drevinami a sklenými vitrážami.
Podľa európskych trendov, kúpele prichádzajú s technologickou novinkou prípravy jedál. Okrem toho do konca roka dokončia prepojenie reštaurácie s nočným barom s lounge.
Viceprezident akciovej spoločnosti SLK Rajecké Teplice Zdenko Miškolci k tomu poznamenáva:
,,Náročná klientela z Ruska, Ukrajiny a arabských štátov vyhľadáva výlučne päťhviezdičkový štandard ubytovania a najvyššiu kvalitu gastronómie. Preto aj naša ponuka v tejto oblasti musí spĺňať vysoké kritériá kvality, ale za dostupné ceny, na ktoré sú domáci hostia zvyknutí. Neustále investujeme do rozširovania kapacít a skvalitnenia služieb. V letnej sezóne spustíme prevádzku novej reštaurácie pri vonkajších bazénoch. Štýlovo bude podobná ako reštaurácia v Aphrodite Palace. Prioritne bude slúžiť kúpajúcim sa hosťom, ktorí sa budú môcť pohodlne občerstviť bez toho, aby opustili areál vodného sveta. Stravovanie bude zabezpečené formou bufetu, ale i a la carte. Podobne ako v Aphrodite Palace, súčasťou bude otvorená kuchyňa, tzv. front cooking, kde klienti môžu priamo sledovať prípravu jedál. V ponuke budú špeciality regionálnej aj medzinárodnej kuchyne, ktoré v lete doplníme o sezónnu ponuku jedál i nápojov. V mimosezóne bude tento priestor využitý viacúčelovo – na spoločenské akcie, firemné večierky, VIP eventy. Do tejto reštaurácie s kapacitou 100 osôb, pri kinosedení 150 osôb, sme investovali cca 500 tisíc Eur.“
Gastro manažér kúpeľov Jozef Mitošinka dodáva:
,,Zdravému životnému štýlu podlieha, okrem trendu wellness, aj gastronómia. V kúpeľoch APHRODITE našim klientom pripravujeme jedlá, ktoré nielen uspokoja ich gurmánske chúťky, ale majú aj niečo navyše. Postará sa o to tohtoročná novinka – technológia Sous-vide (vo vákuu, bez vzduchu), ktorú po prvých testovacích mesiacoch tohto roka začíname naplno využívať. Renomovaní európski kuchári Sous-vide využívajú už niekoľko rokov. Táto technológia kladie dôraz na kvalitnú surovinu, ktorou môže byť napríklad hovädzie i bravčové mäso, hydina, ryby, ale i zelenina. Surovina sa pripravuje v špeciálnom potravinárskom vrecku bez prístupu vzduchu, vďaka čomu si potrava zachováva svoje nutričné hodnoty, vitamíny, potrebnú šťavnatosť,vôňu i prirodzenú chuť.“
Pri technológii Sous-vide sa ,,zavákuovaná“ surovina tepelne spracováva vo vodnom kúpeli. Dĺžka i teplota úpravy je pre každú surovinu rôzna, môže trvať 30 minút, ale i niekoľko hodín. Chuť takto pripravených jedál je intenzívnejšia, štruktúra suroviny je rovnomernejšia. Mäso má rovnomernú kvalitu, nie je na povrchu tuhšie a vnútri málo upravené.
Takto pripravené jedlo môže, ale i nemusí byť určené na priamu konzumáciu a v tom je jeho výhoda, najmä v kuchyniach väčších reštaurácií a hotelov.
Technológiou Sous-vide si kuchári môžu pokrm predpripraviť a následne zmraziť. Úspora času je popri priaznivom efekte pre trávenie ďalšou výhodou, vďaka ktorej zákazník dostane na stôl kvalitný pokrm v krátkom čase.
,,Nenechajte si ujsť tento gurmánsky zážitok chutí a vôní v reštaurácii hotela APHRODITE PALACE a v reštaurácii Rybárska bašta uprostred kúpeľného jazierka. Príďte sa aj vy presvedčiť, že zdravie prinavracajú nielen liečebné procedúry, ale aj pozitívne gastronomické zážitky,“
pozýva J. Mitošinka.