Po zime dobre padne očista organizmu, módne zvaná aj detox. Ak teda chcete telo zbaviť škodlivých látok a dopriať mu prísun vitamínov na prírodnej báze, mali by ste zvoliť také produkty, ktoré obsahujú čo najmenej konzervantov a „éčok“.
Popredný slovenský výrobca najkvalitnejších vín – firma ELESKO, obohatil svoj sortiment o niekoľko zaujímavých produktov vyrábaných čisto na prírodnej báze, bez prísad a konzervantov. Základom je pravá 100% hroznová šťava.
Ide o čisté odrodové hroznové šťavy (mušty) odrôd Frankovka modrá, Frankovka modrá rosé, Chardonnay, Riesling (Rizling rýnsky), alebo o nealkoholické hroznové sýtene nápoje s podielom ovocnej zložky najmenej 20 % (Wine up red, Wine up white).
Výrobky z hrozna sú vhodné hlavne pre starších ľudí, tehotné a dojčiace ženy, ľudí s bezlepkovou diétou, deti, športovcov – jednoducho pre všetkých, ktorí chcú zdravo žiť a posilniť svoju imunitu. S nealko výrobkami ELESKO sa stretnete nielen v ich internetovom obchode, ale sú k dispozícii aj v segmente HORECA a vybraných predajniach.
V reštauráciách a baroch si ich môžete dať čisté, alebo v kombinácii v miešaných nápojoch. Balené sú v 0,75 l sklenených fľašiach, s elegantnými etiketami pripomínajúcimi značkové vína.
Martina Valachová, riaditeľka pre marketing a komunikáciu spoločnosti ELESKO dodáva:
„Hroznové šťavy pozitívne vplývajú na látkovú výmenu, stimulujú činnosť tráviaceho ústrojenstva. Z aminokyselín obsahujú stopy lecitínu, ktorý napomáha regulácii zvýšenej hladiny cholesterolu. Ocenia ich aj tehotné ženy a dojčiace matky. Pre deti sú zdravou voľbou prísunu vitamínov v aktívnej forme, najmä skupiny B, C, H a P. Športovcom dodajú okamžitú energiu, z prírodných cukrov obsahujú najviac glukózy a fruktózy. Pretože ide o čisto prírodný produkt bez filtrácie a chemickej stabilizácie, pri výraznejšom schladení sa môže objaviť jemný zákal alebo sediment, čo nevplýva na vysokú kvalitu tohto obľúbeného nealkoholického nápoja.“
WINE UP – nealkoholické hroznové sýtene nápoje
Sýtené nealkoholické nápoje sa vyrábajú z hroznových odrodových muštov bez prídavku potravinárskych aromatických látok a síry. Nealkoholické hroznové sýtene nápoje s podielom ovocnej zložky najmenej 20 % z produkcie firmy ELESKO sú relatívnou novinkou na trhu a väčšina zákazníkov sa s nimi stretáva po prvý raz.
Chuťovo pripomínajú slávne hroznové nápoje pri ich štarte na trhu za čias socializmu. Pri ich výrobe sa používa čerstvo vylisovaná hroznová šťava zo zdravého hrozna z vlastných vinohradov, ktorá sa po fyzikálnom odkalení skoncentruje do hroznového sirupu Wine up.
Ten sa mieša s čistou pramenitou vodou. Súčasťou nápojov je macerát kvetov bazy čiernej, ktorý vôni aj chuti dodáva nádhernú kvetovo-medovú aromatiku. Pred plnením do fliaš sa nápoje pasterizujú, sýtia oxidom uhličitým, stabilizujú a plnia do fliaš. Odporúča sa podávať ich pri teplote 8 – 9 °C, v pohároch objemu 200 – 250 ml, po otvorení skladovať v chlade a spotrebovať do 3 dní.
Nealkoholický hroznový sýtený nápoj ružový Wine up red charakterizuje jasný granátovočervený farebný odtieň a jemná perlivosť v spojení s iskrivou čírosťou. Pretože na jeho výrobu sa používajú odrody Chardonnay a Alibernet, vôňa nápoja pripomína čerstvo vylisovanú hroznovú šťavu s delikátnym sladkastým tónom zrelých bobuľovín s jemnou stopou bazového nektáru zdôraznenou perlivou sviežosťou bubliniek oxidu uhličitého.
Chuť nápoja je čistá hroznovo-ovocná. Prevažujú v nej stopy červeného ovocia, v závere s nádychom kandizovanej čerešne s karamelom. Tento príjemný nealkoholický aperitív sa výborne hodí k jogurtovo-smotanovým nátierkam, ovocným šalátom, tvarohovým pirohom, dezertom z piškótového cesta, alebo ako súčasť miešaných soft drinkov.
Nealkoholický hroznový sýtený nápoj biely Wine up white, s podielom ovocnej zložky odrody Chardonnay najmenej 20 %, charakterizuje svetlý žltozelený farebný odtieň a jemná perlivosť, v spojení s iskrivou čírosťou, čo vyvoláva atraktívny vizuálny dojem.
Vôňa nápoja pripomína čerstvo vylisovanú hroznovú šťavu s delikátnym tónom zrelých citrusových plodov, kvetov bazy i bazového nektáru, zdôraznenou perlivou sviežosťou bubliniek oxidu uhličitého. Chuť nápoja je čistá, hroznovo-ovocná a v porovnaní s vôňou v nej prevažujú stopy medového plástu, v závere s nádychom žltého ovocia. Podáva sa ako príjemný, nealkoholický aperitív, k cestovinám, pomaly pečenému kuraciemu mäsu, krémovým zeleninovým rizotám, alebo ako súčasť miešaných softdrinkov.
MUŠTY – Hroznové odrodové šťavy
Hroznové šťavy (mušty) z produkcie firmy ELESKO sú 100% prírodné hroznové šťavy. Vyrábajú sa z rôznych odrôd hrozna, bez miešania muštov. Nesú obchodné názvy ,,HROZNOVÁ ŠŤAVA“ a mená odrôd z ktorých sú vyrobené. ELESKO v súčasnosti vyrába a predáva tieto šťavy: Hroznová šťava Frankovka modrá, Hroznová šťava Frankovka modrá rosé, Hroznová šťava Chardonnay, Hroznová šťava Riesling (Rizling rýnsky).
Vôňou pripomínajú hrozno v najlepšom štádiu zrelosti, kedy je obsah prírodných cukrov, organických kyselín, antioxidantov, vitamínov, minerálnych a pektínových látok optimálny pre konzumáciu v najčistejšej prírodnej forme. Chuť ovocia je v zmesi so šťavnatou stopou kyselín bohatá a osviežujúca.
Podávajú sa ako aperitív, na uhasenie smädu a dodanie okamžitej energie, alebo k jedlám, kde sa môžu servírovať aj v spojení s prírodnou vodou alebo minerálnou vodou, s kúskami čerstvého ovocia a lístkov mäty, alebo ako súčasť miešaných nápojov. Odporúča sa podávať ich pri teplote 9 – 11 °C, v pohároch na vodu alebo na miešané nápoje, s objemom 250 – 400 ml.
Hrozno sa zberalo ručne v období konzumnej zrelosti, kedy je optimálny pomer obsahu prírodných cukrov a organických kyselín. Po šetrnom vylisovaní a fyzikálnom odkalení bol mušt pasterizovaný a plnený do fliaš v atmosfére inertného plynu, aby sa obmedzil nežiaduci vplyv vzdušného kyslíka.
1 Comment
[…] existuje už niekoľko miliónov rokov, jej skvelé účinky na ľudský organizmus boli objavené taktiež ešte v dávnej minulosti. Postupne sa však vytratila ako klasická […]