Slováci radi jedia, to je fakt. Keďže sme však pracovitý národ, nemáme veľa času tráviť deň za sporákom.
Obzvlášť cez pracovný týždeň sa chodíme stravovať do reštaurácií. Cez víkend nejaké to pivo a večera a zisťujeme, že v reštauráciách a baroch trávime veľké množstvo času. Preto chodíme tam, kde nám chutí a dobre sa cítime.
Tento pocit záleží do veľkej miery aj od zariadenia priestoru. Správny nábytok do reštaurácie dokáže s jej návštevnosťou divy.
Pri vybavení reštaurácie nezabúdajte na dizajn
Aj keby ste mali osloviť interiérového dizajnéra, urobte to. Ak si myslíte, že to zvládnete sami, aj to je v poriadku, ak beriete vzhľad vašej reštaurácie vážne. Hlavne si nemyslite, že zoženiete jedálenské stoličky a stoly a ľuďom bude jedno na čom sedia.
Kvôli jedlu sa dlhšie nezdržia, zdržia sa kvôli príjemnej obsluhe, službám, pohodlným stoličkám a vzhľade reštaurácie. To je to, čo ich u vás udrží a privedie späť. Preto si vybavenie do svojej reštaurácie vyberajte starostlivo a uvážene.
Reštauračné boxy alebo jedálenské stoličky?
Základná otázka pri zariaďovaní. V posledných rokoch sú v baroch, kaviarňach i mnohých reštauráciách preferované boxy. Interiér viac zútulňujú a oveľa pohodlnejšie sa na nich sedí.
Dá sa krásne vyhrať na ich vzhľade a povrchu čalúnenia, takže dosiahnete väčší efekt ako so stoličkami. Ak však bude mať vaša prevádzka skôr jedálenský charakter, uprednostnite jedálenské stoličky. Tiež sú dobre prispôsobené telu a výborne sa s nimi manipuluje, takže sú praktické pre prevádzkara i pre hosťa.
V spoločnosti Dublino, ktorá pre reštaurácie na Slovensku zabezpečuje nábytok vravia, že záleží aj na materiáli, preto ponúkajú výber od plastov, cez kov a drevo až po exkluzívne materiály a dizajn.
Stoly do reštaurácie sa musia zladiť s okolím
Keď viete, akým spôsob sa u vás bude sedieť, je rad na stoloch. Tiež si môžete vyberať z viacerých materiálov i dizajnu. Podstatné je nielen vzhľadové, ale hlavne šírkové zladenie so stoličkami.
Nech sa nestane, že pre hostí budú stoly príliš úzke a nebudú mať pri jedení dostatočný komfort. Tak si uvážte koľko ľudí bude za stolom sedieť a čo sa bude u vás podávať.
Keď ide o kaviareň a servírujete iba nápoje, stačí vám podstatne užší stôl ako v reštaurácii, kde sa podáva kompletné menu. Keďže sa stoly predávajú s nôžkami zvlášť, sami si nakombinujete vzhľad aj veľkosť svojich jedálenských stolov.
Vďaka tomu máte istotu, že nie ste jedna z tisícok prevádzok podobajúcich sa na seba a pre klientov neodlíšiteľných. To by ste predsa nechceli. Preto sa nad vzhľadom svojej reštaurácie poriadne zamyslite, nech patrí do akejkoľvek cenovej hladiny vždy musí byť pekne a vkusne zariadená.