To, čo neodhalili prvé slnečné lúče, odhalí letné slnko v plnej kráse. Vonku je čoraz teplejšie a čím ďalej, tým viac nás to bude ťahať k vode. Plavky odhalia i tie najmenšie tukové vankúšiky, a preto sa ich väčšina ľudí snaží práve v tomto období čo najrýchlejšie zbaviť.
Často je to urputný boj, ak však zvolíte správnu stratégiu, nad nadbytočnými kilami máte vyhraté. Treba len využiť tie správne zbrane – pohyb a zdravú stravu. A práve pri príprave zdravých jedál vám pomôžu výrobky Fiskars.
Najväčšou prekážkou pri dodržiavaní správnej životosprávy je nedostatok času na prípravu zdravých jedál. Do varenia sa musíme často premáhať a neraz dáme prednosť polotovarom či fastfoodu. S tým je však vďaka šikovným pomocníkom do kuchyne od Fiskars koniec. S nimi sa povinnosť zmení na radosť.
Základom pri zdravom stravovaní je dodržanie rovnováhy medzi sacharidmi, tukmi a bielkovinami, ktoré prijmeme. Dôležité je aj to, kedy jednotlivé potraviny konzumujeme. Všeobecne sa odporúča jesť sacharidové jedlá skôr v dopoludňajších hodinách a popoludní prejsť už len na ľahšiu stravu. Okrem toho by sme každý deň mali skonzumovať aspoň päť porcií zeleniny a ovocia.
Raňajky s ovocím
Ráno treba začať s úsmevom na tvári. A osladia nám ho chutné raňajky. Jednou z možností je napríklad mrkvovo-jablkový šalátik s pohánkovými vločkami. Jeho príprava je naozaj jednoduchá – jablko a mrkvu ošúpeme, pridáme pohánkové vločky, dochutíme medom a škoricou a skvelé raňajky sú na svete.
Ich príprava bude o to jednoduchšia, ak použijete Fiskars strúhadlo s miskou, v ktorej môžete ingrediencie rovno aj premiešať.
Ovocie a zeleninu zas ľahko ošúpete pomocou Fiskars škrabky s otočnou čepeľou. Jej ergonomické držadlo s nešmykľavým povrchom z materiálu Softgrip© zaručuje pevný a bezpečný úchop pri každom použití.
Chutný obed s cestovinami
Ak ich dobre skombinujete, cestoviny môžu byť tou správnou voľbou pre vaše obedňajšie menu. Skombinované so zeleninou či kuracím mäsom vám poskytnú dostatok energie na popoludnie a zároveň nezaťažia vaše trávenie. Tak sa budete môcť naplno venovať svojim pracovným či iným povinnostiam a zároveň vás nebude obťažovať pocit hladu či prejedenia.
Pri príprave cestovín by ste mali použiť dostatočne veľký hrniec, aby sa nezlepili a nestratili tak na chuti a kvalite. Ideálnym riešením je nerezový hrniec s pokrievkou od Fiskars. Využiť ho môžete nielen na varenie cestovín, ale napríklad aj na prípravu chutného vývaru.
Cestoviny jednoducho ocedíte pomocou silikónového cedníka Fiskars. Je vyrobený v veľmi kvalitného plastu a navyše nebudete mať problém s jeho skladovaním – je skladací a násada je vybavená otvorom na zavesenie.
Či už ste sa rozhodli pre cestoviny ako súčasť chutného šalátu, alebo ako prílohu, pri ich servírovaní určite oceníte naberačku na cestoviny Fiskars Functional Form. Pomocou otvoru v naberačke zmeriate jednu porciu špagiet a potom s ňou cestoviny ľahko a pohodlne naberiete.
A už sa stačí len posadiť a vychutnať si vynikajúce jedlo. Veľké starosti si nemusíte robiť ani s upratovaním – takmer všetko príslušenstvo Functional Form je možné umývať v umývačke riadu.
Na úpravu zeleniny ponúka Fiskars strúhadlá s rôznymi stupňami jemnosti či hrubosti. Súčasťou sortimentu sú tiež škrabky, vrátane tých špeciálne určených pre ľavákov. Pre ľahké krájanie zeleniny i mäsa je tu zas k dispozícii sada nožov s oceľovými čepeľami.
Ľahká večera
Ideálnou kombináciou pre večerné menu je zelenina v spojení s mäsom, prípadne s vajíčkom či tofu. Základ by však mala tvoriť práve zelenina. Chutným šalátom teda určite nič nepokazíte.
Pri jeho príprave opäť oceníte kolekciu pomocníkov v kuchyni od Fiskars. Nástroje sú špeciálne ergonomicky tvarované, preto sa vám s nimi bude pracovať pohodlnejšie a ľahšie.
Cestovinový šalát s kuracím mäsom
Čo budete potrebovať:
150 g kuracích pŕs
150 g celozrnných penne cestovín
4 paradajky
100 g cukety
Bazalku
Čierne korenie
2 strúčiky cesnaku
Olivový olej
Parmezán na posypanie
Postup:
Mäso nakrájame na kúsky a na olivovom oleji ho opečieme dozlatista. Pridáme bazalku, čierne korenie, prelisovaný cesnak a soľ. Spolu s nakrájanou zeleninou mäso pečieme až do mäkka.
Cestoviny uvaríme, opláchneme a zmiešame s mäsom a zeleninou. Posypeme parmezánom a môžeme podávať. Dobrú chuť!